Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Revalidatiezorg op de juiste plek

Veel patiënten hebben na hun ontslag uit het ziekenhuis nog aanvullende revalidatie nodig, bijvoorbeeld in een revalidatiecentrum, verpleeghuis of via een poliklinische revalidatiebehandeling in het ziekenhuis.

Stroke Service Eemland
Om de acute, revalidatie- en chronische fase zo accuraat en snel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, maakt Meander Medisch Centrum deel uit van een keten van zorginstellingen die zich inzetten voor zorg op maat voor mensen met een beroerte: de Stroke Service Eemland. Dit heeft als voordeel dat de patiënt voor revalidatie snel terecht kan op de juiste plek.
› Kijk voor meer informatie op de website van de stichting Kennisnetwerk CVA

Zorg dicht bij huis
Als patiënten na een beroerte naar huis mogen, kunnen zij ook snel terecht bij een therapeut bij hen in de buurt. Meander heeft afspraken gemaakt met fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten die zich specifiek geschoold hebben in het behandelen van mensen met een beroerte.
› Vraag aan uw behandelaar met welke fysiotherapeuten Meander afspraken heeft gemaakt.

Poliklinische revalidatiebehandeling
Als de patiënt meer nodig heeft dan behandeling door één therapeut, is de patiënt op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde van Meander op de juiste plek. Hier werken verschillende behandelaars samen om de revalidatiedoelen van de patiënt te bereiken.

› Lees voor meer informatie de folder Poliklinische revalidatiebehandeling bij een beroerte