Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

‘Ik ga helemaal herstellen”

 

‘Ik was in Duitsland voor mijn werk. Op het oog functioneerde ik gewoon, maar achteraf vertelden collega’s dat ik op de verkeerde weghelft reed. In het weekend merkte ik dat de linkerkant van mijn lichaam niet goed functioneerde. Zo voelde ik warm water niet en volgens de huisarts was mijn coördinatie ook niet in orde.

Hij stuurde me voor onderzoek door naar Meander Medisch Centrum, waar dokter Boringa direct een MRI-scan regelde. Dat ging allemaal heel snel. Ik bleek een kleine beroerte gehad te hebben en er volgde direct een dagopname voor allerlei vervolgonderzoeken. Er bleken geen andere kritische factoren; het was een stolsel en die heeft schade aangericht.

Ik was in het begin steeds erg vermoeid, maar het gaat zich allemaal herstellen, zo is de verwachting. Dat gaat wel tussen de zes en twaalf maanden duren.”

Aan het woord is de heer Krol, 53 jaar, getrouwd en drie kinderen.
“Ik heb goede gesprekken gehad met CVA-consulente Petra. Je komt in een wereld die je helemaal onbekend is, krijgt te maken met allerlei dingen die je niet kent. Petra is een prima intermediair tussen patiënt en specialist. Ze legt uit, ondersteunt en helpt je om zaken een plaats te geven.”

“Inmiddels werk ik weer een paar uur per dag, maar binnenkort bouw ik dit verder uit en hoop ik op termijn weer volledig aan de slag te gaan.”

Informatie bijgewerkt: 7 January 2014