Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

“Gelukkig kunnen we samen de dag doorbrengen”

 

Tijdens het verblijf bij onze zoon in Frankrijk, was mijn vrouw aan het pedicuren toen plotseling de nagelschaar uit haar handen viel – zij lachte even en viel voorover.

Mijn zoon zag dit gebeuren en belde meteen de ambulance.

Eerst naar een klein ziekenhuis in Villeneuve daarna naar het streekziekenhuis in Agen. Na vier dagen kwam ze bij uit coma en na tien dagen kon ze vervoerd worden naar Nederland. Nu, zeven maanden later, is ze lichamelijk gezien verbazend goed hersteld. Alleen haar rechterarm functioneert nog niet goed. Het belangrijkste is eigenlijk dat ze een ernstige vorm van afasie heeft, waarin geen verbetering meer te verwachten is.” De heer Breedt Bruijn vertelt de ziektegeschiedenis van zijn vrouw.

“Na terugkomst in Nederland werd mijn vrouw opgenomen in verpleeg- en reactiveringcentrum Birkhoven, waar ze de hoogste indicatie kreeg: zes maanden revalidatie. Die terugreis was nog een heel gedoe, want we hadden geen reisverzekering. Het is allemaal goed gekomen, maar een tip; neem altijd een reisverzekering! Gelukkig had Birkhoven een kamer vrij en voor een check-up gingen we naar Meander Medisch Centrum. Daar werd geconcludeerd dat de behandeling die ze in Birkhoven kreeg, de meest geschikte was. Daarna hebben we op advies van Birkhoven nog tweemaal contact gehad met de CVA-consulente van Meander. Daarin kwam de overgang van Birkhoven naar thuis aan de orde. Dat waren aangename gesprekken.”

“Inmiddels is de situatie stabiel en is de behandeling door fysiotherapeut en logopediste gestopt. Mijn vrouw kan zich weer zelf redden, dat is fijn. Lezen en begrijpen gaat goed, vraag en antwoord ook wel, maar verder is communiceren lastig. Een zin vormen gaat niet. Gelukkig kunnen we daarom lachen. We zijn dankbaar dat we samen zijn en met elkaar de dag door kunnen brengen.”

Informatie bijgewerkt: 7 January 2014