Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Steriele uitgifte

In de steriele uitgifte worden de gesteriliseerde instrumenten uit de autoclaven gehaald. Ook hierbij kan maar van één kant tegelijkertijd een deur worden geopend. Hierna moeten eerst een aantal controles worden uitgevoerd. De indicatoren moeten op de juiste manier verkleurd zijn, de uitdraai van het sterilisatieproces moet worden nagelopen en gecontroleerd en de instrumentenbladen moeten worden gecontroleerd (bijvoorbeeld of ze niet nat zijn).

Hierna wordt de autoclaafcharge (charge betekent vulling) op de dagenveloppe geparafeerd. Elk pakket wordt voorzien van een etiket waarop vermeld staat: 

  • de vervaldatum 
  • chargenummer (bestaande uit: jaar, dag, autoclaafnummer en chargevolgnummers per dag)

Dit etiket wordt achtereenvolgens op de dagenveloppe en beladingslijst geplakt en wordt daarna in de dagenveloppe gestopt. Vervolgens wordt bij de desbetreffende charge geparafeerd op de dagenveloppe. Daarna mogen de materialen uitgegeven of opgeborgen worden. De dagenveloppe wordt één jaar bewaard.

Hygienemaatregelen
In alle ruimtes dient men een disposable muts te dragen, die het haar geheel bedekt, draagt men klompen en een blauw uniform.
Binnen de CSA is het verboden om nagellak of sieraden te dragen, lange of onverzorgde nagels te hebben of met wondjes aan de handen te werken.