Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Polikliniek Chirurgie gestart met online afspraken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Chirurgie kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken.

Meander neemt nieuwe operatierobot in gebruik

Chirurg Ivo Broeders en operatieassistent Perla Doornbos namen afgelopen week samen met hun operatieteam de nieuwe Da Vinci robot in gebruik tijdens een maagoperatie. Chirurgen kunnen dankzij de operatierobot bepaalde aandoeningen zeer nauwkeurig opereren.

Roze lintje 2018 voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Meander Medisch Centrum Meander Medisch Centrum heeft ook in 2018 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij beloond met het roze lintje.

Manometrie geeft impuls aan onderzoek naar brandend maagzuur

Voor functieonderzoek bij reflux- of bekkenbodemklachten kunnen patiënten nu terecht in Meander Medisch Centrum. Dankzij de komst van nieuwe apparatuur is het mogelijk om geavanceerd onderzoek te doen van de werking van de slokdarm en de endeldarm, de zogeheten manometrie. Daarnaast kunnen er zuurmetingen gedaan worden, om de mate van blootstelling van de slokdarm aan maagzuur heel nauwkeurig vast te leggen. De aanschaf sluit aan bij de ambitie van Meander om alle zorg bij refluxziekte, middenrifbreuken en endeldarmverzakking in eigen huis aan te bieden.

Middenrif beter behandeld in Meander Medisch Centrum

Een verlamd middenrif (paralyse) geeft veel ongemak en kan tot ernstige benauwdheidsklachten leiden. Soms is longkanker of een zenuwziekte de oorzaak, soms is de oorzaak onbekend. Sinds kort kan de aandoening in Meander Medisch Centrum met een kijkoperatie via de buik worden verholpen. Dit is veel minder belastend dan de ‘klassieke’ open operatie via de borstkas.