Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Hoe maakt u een afspraak bij het bekkenbodemteam?

Afhankelijk van uw klachten verwijst uw huisarts u naar het spreekuur voor urine-incontinentie of het spreekuur voor ontlastingsincontinentie.

Spreekuur voor urine-incontinentie (Gynaecologie-Urologie)
Uw huisarts kan u verwijzen naar het spreekuur voor urine-incontinentie. Dit spreekuur is een gecombineerd spreekuur van de urologen en de gynaecologen. Op dit spreekuur worden vrouwen met klachten van ongewild urineverlies op één dag gezien en onderzocht door zowel de gynaecoloog als de uroloog. Diezelfde dag nog krijgt u de uitslagen van de onderzoeken en stelt de arts vaak al een behandelplan op.

Wanneer uw huisarts u heeft aangemeld en wij de gegevens van u hebben, wordt u opgeroepen voor een afspraak. Deze afspraak vindt binnen twee weken plaats. U krijgt een bevestiging van de afspraak thuisgestuurd.

Spreekuur voor ontlastingsincontinentie (Chirurgie)
Uw huisarts kan u verwijzen naar het spreekuur voor ontlastingsincontinentie. Dit spreekuur is bedoeld voor mensen met ontlastingsproblemen, een drukkend gevoel in de onderbuik of een verzakking van de endeldarm. De chirurg zal afhankelijk van uw klachten met u bespreken of er verder onderzoek noodzakelijk is en welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De uroloog, gynaecoloog of chirurg kan u ook verwijzen naar het verpleegkundig incontinentiespreekuur of de bekkenfysiotherapeut.