Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Rapid Recovery bij heup- en knieprothesen succesvol

Recent zijn de eerste resultaten van het nieuwe zorgpad voor heup- en knieprotheses geanalyseerd. Het blijkt dat patiënten minder pijn hebben en met name bij de plaatsing van een knieprothese minder morfine gebruiken. Ongeveer de helft van alle patiënten kan de dag na de operatie al met ontslag.

Minder pijn na borstoperatie door nieuwe vorm van verdoven

De anesthesiologen van Meander Medisch Centrum passen bij grote borstoperaties een nieuwe manier van verdoven toe, wat zorgt voor minder pijn, misselijkheid en kans op verwardheid. Door deze techniek ervaren patiënten ook in de meest pijnlijke periode (8 tot 16 uur na de operatie) minder pijn. De anesthesiologen van Meander Medisch Centrum passen de nieuwe methode nu twee maanden toe en de ervaringen zijn zeer positief.

Wetenschappelijke publicatie Meander in internationaal blad anesthesie

Recent is een onderzoek van Meander Medisch Centrum gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijk blad British Journal of Anaesthesia. Het betreft wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van ijsjes na de operatie. De publicatie is een erkenning van de potentiële relevantie van de uitkomsten van het onderzoek. Inmiddels heeft een Duits ziekenhuis interesse getoond.

Steeds vaker lichte narcose bij kleine behandelingen

Niet meer bang hoeven zijn voor pijn tijdens een behandeling of ingreep. Dat is het grote voordeel van sedatie, het verlagen van het bewustzijn en bestrijden van de pijn, vroeger in de volksmond roesje genoemd. Er is steeds meer vraag naar en Meander Medisch Centrum speelt daarop in met het opleiden van meer sedatiepraktijkspecialisten. “Het mooie hiervan is dat je een patiënt op een prettige manier door een vervelend moment kan helpen.

Specialisten bundelen krachten in Meander Rugcentrum

Patiënten met rugklachten hoeven hier niet mee te blijven lopen. De neurologen, anesthesiologen, neurochirurgen, radiologen, revalidatieartsen en fysiotherapeuten van Meander Medisch Centrum hebben hun krachten gebundeld. Gezamenlijk vormen zij sinds 2 september het Meander Rugcentrum. De samenwerking resulteert in een compleet zorgprogramma op maat voor patiënten met rugklachten en uitstraling naar het been.