Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Spreekuur: Voedselallergiespreekuur kinderen

Omschrijving:

Veel kinderen volgen een dieet  omdat er gedacht wordt aan een voedselallergie. De klachten van deze kinderen lopen erg uiteen. Sommige kinderen hebben een reactie op bijvoorbeeld pinda’s gehad, andere kinderen hebben hardnekkig eczeem of andere klachten waardoor ouders of (huis)artsen denken aan een voedselallergie.

Onze ervaring is dat bij veel ouders vragen leven over het dieet. Wat mag mijn kind wel of niet? Hoe streng moet ik zijn? Is het dieet eigenlijk wel terecht? Komt mijn kind geen voedingsstoffen tekort? Het dieet werkt eigenlijk niet, is er misschien een andere oorzaak van de klachten?

Om deze vragen te beantwoorden is er in 2014 op de polikliniek kindergeneeskunde van het Meander Medisch Centrum een voedselallergiespreekuur van start gegaan. Dit is een speciale poli waarop per patiënt meer tijd is ingeruimd, omdat er op het gebied van voedselallergie nu eenmaal niet altijd snelle antwoorden mogelijk zijn.

Door kinderen met een dieet in een vroeg stadium te adviseren over wat wel en niet te eten en waarom, kunnen onnodige diëten en ernstige reacties in de toekomst voorkomen worden.

Het spreekuur zal onder leiding staan van mw. drs. M.F. van Velzen, kinderarts met aandachtsgebied allergologie, tevens werkzaam in het WKZ op de afdeling kinderallergologie.

Specialisten:
Verwijzing via: Behandelend specialist,Huisarts
Afspraken: 033-8506070
Manier van verwijzenmeer...