Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Spreekuur: Vulvaspreekuur

Omschrijving:

Het vulvaspreekuur is een gezamenlijk spreekuur van een dermatoloog  en een gynaecoloog voor patiënten met klachten aan de vulva. Vulva is de medische naam voor de vrouwelijke uitwendige geslachtsorganen. Gebleken is dat klachten van de vulva zich vaak bevinden op de grens van deze twee specialismen.

Voor wie:
Klachten van de vulva komen op alle leeftijden voor, zowel bij jonge meisjes als bij volwassen vrouwen.
Deze klachten beïnvloeden vaak de  kwaliteit van leven in negatieve zin. Pijn, jeuk, branderigheid, schraal gevoel en seksuele problemen zijn veel voorkomende klachten.
Er zijn vrouwen die vele jaren klachten hebben voordat ze een arts bezoeken.

Verwijzing:
U kunt alleen op verwijzing van de huisarts een afspraak maken voor dit spreekuur.
Iedere maand vindt er een vulvaspreekuur plaats op poli gynaecologie van Meander Medisch centrum.

Intake en behandeling:
Wanneer u een afspraak heeft gemaakt op het vulvaspreekuur, zijn tijdens het consult beide artsen (gynaecoloog/ gynaecoloog in opleiding en dermatoloog/ dermatoloog in opleiding) aanwezig. Ter voorbereiding op uw afspraak willen wij u enkele vragen stellen via een vragenlijst. De vragenlijst wordt naar u opgestuurd na het maken van de afspraak. U wordt verzocht deze na het invullen terug te sturen.
Na een gesprek voeren  de specialisten een  lichamelijk onderzoek uit. Tezamen stellen de artsen een (werk-)diagnose en direct een behandelplan op. Het kan nodig zijn dat een huidbiopt wordt afgenomen en soms wordt beeldmateriaal gemaakt.

Meer informatie:
www.huidarts.info
www.vulvapoli.nl  (NVvVP)

Specialisten:
Verwijzing via: Behandelend specialist,Huisarts
Afspraken: 033-8506070
Manier van verwijzenmeer...