Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Spreekuur: Bekkenbodempoli

Omschrijving:

Het spreekuur voor urine-incontinentie is een gecombineerd spreekuur van de urologen en de gynaecologen. Op dit spreekuur worden vrouwen met klachten van ongewild urine- en/of ontlastingverlies op één dag gezien en onderzocht door zowel de gynaecoloog als de uroloog. Diezelfde dag nog krijgt u de uitslagen van de onderzoeken en stelt de arts zonodig en mogelijk een behandelplan op.

U komt eerst op het spreekuur van één van de gynaecologen die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Hij/zij bespreekt met u uw klachten, neemt de door u ingevulde vragenlijst door en doet zonodig inwendig onderzoek en een inwendige echo.

Vervolgens verwijst de gynaecoloog u naar de afdeling Urologie. Daar verricht een verpleegkundige een blaasfunctieonderzoek bij u. Daarna gaat u naar de uroloog voor een cystoscopie. Over deze onderzoeken ontvangt u een voorlichtingsbrochure.

Direct na deze onderzoeken overleggen de uroloog en de gynaecoloog over de uitslagen. Tot slot hoort u in het gesprek met de gynaecoloog wat de eventuele behandelmogelijkheden zijn.

Bekijk voor meer informatie de brochure Spreekuur voor urine-incontinentie onder "Brochures".

Verwijzing via: Behandelend specialist,Huisarts
Afspraken: 033-8506070
Manier van verwijzenmeer...