Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Spreekuur: Eetpoli

Omschrijving:

Eetproblemen komen veel voor bij kinderen en jongeren. Dit varieert van kieskeurig eetgedrag bij peuters, tot anorexia nervosa bij jongeren.
Voor alle leeftijden kunt U terecht op de eetpoli. De eetpoli werkt nauw samen met eetstoornissen kliniek Rintveld en de Seyscentra, waar kinderen van alle leeftijden met ernstig kieskeurig eetgedrag worden behandeld.

 

Na aanmelding via Uw huisarts krijgt U een aantal vragenlijsten en voedingsregistratielijsten toegestuurd. Nadat U deze ingevuld en teruggestuurd hebt bekijkt het eetteam hoe de eerste polikliniek dag eruit zal zien. U krijgt hiervoor vervolgens een uitnodiging.

 

U krijgt in elk geval een gesprek en onderzoek bij de kinderarts en in de meeste gevallen eveneens een afspraak bij de diëtist. Rekent U voor een eerste bezoek op anderhalf uur. Het is daarna nog mogelijk dat U direct door gestuurd wordt voor bloedonderzoek of bv een ECG. 
Hierna wordt in overleg besloten hoe de verdere behandeling en begeleiding zal zijn afhankelijk van de problematiek. Daarbij kunt U denken aan: frequente afspraken bij kinderarts en diëtist, begeleiding door een pedagogisch medewerker of onderzoek door de medisch psycholoog, maar ook doorverwijzing naar één van de gespecialiseerde eetcentra behoort tot de mogelijkheden.
 

Specialisten:
Zorgverleners:
Verwijzing via: Behandelend specialist,Huisarts
Afspraken: 033-8506070
Manier van verwijzenmeer...