Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Spreekuur: Access

Omschrijving:

Als uw nierfunctie niet goed genoeg meer is, kan het zijn dat u moet gaan dialyseren. De nefroloog en de pre dialyse verpleegkundige zullen u informeren over de 2 verschillende dialyse mogelijkheden.
U ziet de access verpleegkundige (vaattoegang verpleegkundige) als u hebt gekozen voor hemodialyse.
U heeft dan een shunt nodig om te kunnen dialyseren. Een shunt is een verbinding tussen de slagader en een ader, meestal in de onderarm, aangelegd door de vaatchirurg. De keuze tussen onder of bovenarm shunt wordt gemaakt nadat er een onderzoek is geweest waarbij de bestaande aderen in de arm in kaart gebracht worden. Dit is het duplex vaatonderzoek. Hier worden de aderen bekeken of ze geschikt zijn voor een shunt.
Nadat u de shunt heeft gekregen, komt u dezelfde dag een access verpleegkundige bij u kijken en luisteren naar de bloedflow in de shunt.
Na 14 dagen komt u bij ons op de poli, om de hechtingen te verwijderen en na 6 weken komt u weer bij ons op de poli maar dan gecombineerd met het vaatlaboratorium om weer een duplex te maken van de arm waar de shunt in zit.
Hier wordt gekeken naar de ontwikkeling van de shunt en of de shunt goed aanprik baar is voor de hemodialyse behandeling.
Daarnaast zal u ons regelmatig terug zien op de dialyseafdeling.

Zorgverleners:
Verwijzing via: Behandelend specialist
Afspraken: 033-8506070
Manier van verwijzenmeer...