Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Altijd verwijsbrief nodig

U heeft een verwijzing voor specialistische zorg nodig, als u wilt dat deze wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Heeft u geen geldige verwijzing als u in een ziekenhuis komt? Dan kan het zijn dat u de behandeling zelf moet betalen of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijsbrief heeft. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Meander Medisch Centrum wijst u er bij het maken van de afspraak op dat een verwijzing nodig is vóór het bezoek aan het ziekenhuis.
 

Voor spoedeisende hulp heeft u geen verwijzing nodig. Het is wel belangrijk dat u verzekerd bent. Anders moet u zelf de kosten hiervoor betalen.


U heeft een geldige verwijsbrief nodig
Om uw onderzoek of behandeling te laten vergoeden door uw zorgverzekeraar heeft u een geldige verwijsbrief nodig. Heeft u geen geldige verwijsbrief dan moet u het onderzoek of de behandeling zelf betalen.

In de meeste gevallen krijgt u een verwijzing via de huisarts, maar ook andere zorgverleners of specialisten kunnen verwijzer zijn. Het is per zorgverzekeraar en polis verschillend wie als verwijzer wordt geaccepteerd. Een verwijzing is, na afgifte, een jaar geldig.


Wanneer is een verwijsbrief geldig?
Een verwijsbrief van uw huisarts is geldig.
Ook andere artsen/zorgverleners kunnen u verwijzen, bijvoorbeeld een bedrijfsarts, psycholoog, verloskundige of fysiotherapeut. Ga bij uw zorgverzekeraar na of die verwijzing geldig is.

Zorgt u er ook altijd voor dat bij onze inschrijfbalie uw actuele huisartsgegevens bekend zijn. Uw zorgverzekeraar controleert hierop. Kloppen gegevens niet, dan kan het zijn dat de factuur bij u terecht komt.

 

Voor elke klacht een verwijsbrief nodig

Bij meerdere klachten dient u een verwijsbrief te hebben voor al deze klachten. Het is dus niet mogelijk om bij een verwijsbrief voor één specifieke klacht, direct voor meerdere en/of andere klachten onderzoek of behandeling in het ziekenhuis te ondergaan. U dient dan eerst een verwijsbrief te overleggen over deze andere klachten. Dit is landelijke regelgeving. Hiermee voorkomen wij dat u zorg geleverd krijgt die door het ontbreken van de juiste verwijsbrief als onverzekerde zorg door uw zorgverzekeraar wordt aangemerkt.