Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Landelijke Dag longkanker

Datum: Saturday 2 November 2019
Tijd: 11:00 - 16:30
Locatie: Foyer en Auditorium, Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort

Jaarlijks krijgen meer dan 12.000 mensen in Nederland de diagnose longkanker. Longkanker is een ingrijpende ziekte, in de eerste plaats voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn of haar naasten. Op de Landelijke Dag willen Longkanker Nederland en Meander mensen met longkanker en hun naasten laten genieten en in het zonnetje zetten.

 

Informatie, inspiratie, ontmoeting en ontspanning
Naast informatieve lezingen over onder andere palliatieve zorg, onderzoek naar longkanker en immuuntherapie is er ook  ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Zo kunnen mensen een mooie foto laten maken, ontspannen bij een handmassage en andere patiënten ontmoeten. Ook is er een informatiemarkt met standjes van diverse organisaties. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, maar wel graag de presentaties wil volgen, is er een livestream beschikbaar.

 

GLCC Journalism Award
Tijdens de Landelijke Dag wordt de nationale GLCC Journalism Award 2019 uitgereikt aan de persoon die in de media de meeste aandacht heeft gevraagd voor longkanker.Ook wordt de internationale GLCC Award uitgereikt. De Journalism Award is een initiatief van de Global Lung Cancer Coalition. 

 

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 28 oktober 2019 via www.longkankernederland.nl