Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dit is Meander

 

In Meander Medisch Centrum delen we met elkaar de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan bij ons rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. De mensen van Meander bieden zorg aan de ruim 320.000 inwoners in de regio. Wij doen dat in afstemming en samenwerking met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en de zorgverzekeraars.


Topklinisch opleidingsziekenhuis
Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis en is lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit wil zeggen dat we bovenregionale voorzieningen bieden voor onderzoek en behandeling, een aantal expertisecentra in huis hebben en veel doen aan wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook leiden wij op diverse afdelingen mensen op tot bijvoorbeeld co-assistent.

 

Locaties en medewerkers

Bij Meander Medisch Centrum werken ruim drieduizend professionele medewerkers, tweehonderd medisch specialisten en tientallen vrijwilligers. Meander levert zorg in Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden en Nijkerk.

Meer informatie over onze locaties.

> Meer over onze vrijwilligers

 

Kwaliteit

Meander Medisch Centrum staat al jaren garant voor uitstekende en veilige kwaliteit van zorg:

  • In 2018 behaalde Meander de tweede plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 voor topklinische ziekenhuizen;
  • In de Elsevier Beste Ziekenhuizen 2018 had Meander een goede score;
  • Meander Medisch Centrum is NIAZ-geaccrediteerd en levert hiermee aantoonbaar kwaliteit. NIAZ geeft haar keurmerk af aan ziekenhuizen die volgens hun eisen een adequate en veilige organisatie zijn.

 

Groene omgeving

Meander Medisch Centrum in Amersfoort is gebouwd aan de hand van de principes van 'healing environment' met eenpersoonskamers, privacy, veel daglicht en overal zicht op de groene omgeving. We zijn winnaar van de WAN Award Health Care 2014. In 2016 heeft Meander de NVTG BouwAward 2016, categorie Cure Nederland, gewonnen. Meander ontving tevens dit jaar de tweede prijs voor de International Building Award.

 

Het gebouw beslaat een oppervlakte van 100.000 m². Ondanks de grootte is de goed te vinden door heldere binnenruimten en logische routes. In de ruimten van verpleegafdelingen en poliklinieken is het omliggende landschap van het Eemland vaak zichtbaar en altijd nabij.

 

Milieu en duurzaamheid

Milieu en duurzaamheid zijn een onlosmakelijk onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We stellen ons tot doel om de milieubelasting door de organisatie zoveel mogelijk te minimaliseren en de milieuprestatie continu te verbeteren door middel van verduurzaming van gebouwen, activiteiten en werkprocessen. Daarbij hoort ook vermindering van verspilling. Het gebouw is ontworpen volgens een hoge duurzaamheidstandaard. Meer hierover leest u in onze milieu- en duurzaamheidsverklaring.

Meander is tevens een rookvrij ziekenhuis. Lees meer over Meander rookvrij.

 

Kengetallen

De kengetallen van Meander Medisch Centrum (formatie, bedden, verpleegdagen, aantal bezoeken etc.) vindt u in het financieel jaarverslag.