Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ziekenhuizen openen Niercentrum Midden-Nederland

Op 19 juni is het Niercentrum Midden-Nederland officieel van start gegaan. Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal bundelen hierin de zorg voor dialysepatiënten in de regio Midden-Nederland. De opening van het Niercentrum Midden-Nederland valt samen met de opening van het nieuwe dialysecentrum in Harderwijk. In dit dialysecentrum werken beide ziekenhuizen samen aan de beste zorg voor dialysepatiënten. De opening werd verricht door mevrouw Van den Brink en mevrouw Poog, dialysepatiënten van het eerste uur in het dialysecentrum Harderwijk.

 

Regionale dialysecentra
Het Niercentrum Midden-Nederland heeft drie dialysecentra in de regio. Naast het dialysecentrum in Harderwijk bij het St Jansdal, bevindt zich een groot dialysecentrum in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Nu nog op locatie Lichtenberg, vanaf eind 2013 in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort. Patiënten kunnen zelf aangeven op welke locatie zij het liefst dialyseren. Ook beschikt het Niercentrum over een prachtig centrum voor vakantiedialyse in Centerparcs De Eemhof in Zeewolde. Zo kunnen patiënten uit binnen- en buitenland genieten van vakantie terwijl hun dialyse door kan blijven gaan.

 

   

De opening van het dialysecentrum Harderwijk werd verricht door twee patiëntes van het eerste uur. Naast hen Ria de Kleijn, manager van dialysecentra en dr. Chris Hagen, internist, nefroloog (nierspecialist) van Meander Medisch Centrum. De opening is tevens de start van Niercentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal.

 

Kwaliteit
Wie slecht werkende nieren heeft, moet een paar keer per week naar een dialysecentrum komen om enkele uren te dialyseren. Deze behandelmethode zet behoorlijke druk op het leven van de patiënt. “Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden”, vertelt Ria de Kleijn, manager van de dialysecentra. “In het Niercentrum Midden-Nederland zijn we continu bezig met het zoeken naar manieren om de kwaliteit van leven en het welbevinden van dialysepatiënten te verhogen. Dit doen we niet alleen door goede medische en verpleegkundige zorg te leveren, maar ook door ons te verplaatsen in de patiënt. De centra zijn daarom gezellig en huiselijk ingericht. In het Niercentrum Midden-Nederland is het mogelijk om ’s nachts te dialyseren en kunnen mensen hun eigen dialyse plannen in de online dialyseagenda. Het Niercentrum heeft een HKZ-certificaat en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook focussen we in toenemende mate op dialyse thuis.”

Meer informatie over het Niercentrum Midden-Nederland is te vinden op www.meandermedischcentrum.nl/dialyse

www.stjansdal.nl/dialyse

Datum:20 juni 2013

Informatie bijgewerkt: 6 February 2017