Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ziekenhuisapotheek Meander deskundig op Europees niveau

De ziekenhuisapotheek van Meander Medisch Centrum is gespecialiseerd in het bereiden van - soms zeer specialistische – geneesmiddelen. Zij levert niet alleen aan opgenomen patiënten van Meander, maar ook aan andere apotheken en ziekenhuizen in heel Nederland. In Europees verband verschijnt nu een nieuw standaardwerk waaraan een van de apothekers van Meander heeft bijgedragen.

 

Op 27 november wordt het nieuwe Europese standaardwerk gepresenteerd op het gebied van het bereiden van geneesmiddelen in (ziekenhuis)apotheken. Het zal worden gebruikt op universiteiten in heel Europa. De bijeenkomst vindt, in aanwezigheid van alle auteurs uit binnen- en buitenland, plaats in Meander Medisch Centrum. Het Amersfoortse ziekenhuis is hiervoor uitgekozen vanwege de moderne faciliteiten en vooruitstrevende manier van werken. Het standaardwerk heet “Practical Pharmaceutics – An International Guideline for the Preparation, Care and Use of Medicinal Products”. Rogier Lange, ziekenhuisapotheker in Meander, is één van de auteurs van dit standaardwerk. “Bijzonder om in eigen ziekenhuis dit boek te presenteren. Dit past bij onze state of the art manier van werken en onze rol als bereidingscentrum.” 

 

Hoofdredacteur Yvonne Bouwman-Boer voegt toe: “Meander laat zien dat een moderne aanpak van bereidingen in een middelgroot ziekenhuis haalbaar is en werkt. Het is een inspirerend voorbeeld van patiënt- en klantgerichtheid.’’

 

De ziekenhuisapotheek beschikt over moderne bereidingsfaciliteiten en heeft alle certificaten en vergunningen die nodig zijn om geneesmiddelen te mogen bereiden voor opgenomen patiënten, voor patiënten van andere apotheken of ziekenhuizen en ook voor klinisch geneesmiddelenonderzoek. Dit zijn de zgn. doorleververgunning en fabrikantenvergunning. Op 12 november jl. gaf de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een positief oordeel over de medicatieveiligheid in Meander.

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 27 November 2015