Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ziekenhuis traint huisartsen in echo’s maken

Huisartsen in de regio kunnen dit najaar bij Meander Medisch Centrum een cursus echograferen volgen. Vaak wordt een echo in het ziekenhuis gemaakt door een radioloog, maar steeds meer huisartsen doen dit onderzoek zelf, in hun eigen praktijk. Dit is een voordeel voor de patiënt, omdat zorg daardoor dichter bij huis mogelijk is.

 

Radioloog Maarten Nix en echografist Giselle Alma gaan huisartsen scholen in de echografie.

 

De cursus ‘echografie van het abdomen’ is bestemd voor huisartsen die met echografie willen gaan beginnen. Parallel start een cursus voor gevorderden, huisartsen die al langer echograferen en een verdiepingsslag willen maken. Beide cursussen worden gegeven door een radioloog en echolaborant van Meander. De echobeelden geven informatie over de buikorganen, bloedvaten en buikwandmusculatuur en helpen bij het stellen van de diagnose. Het lesprogramma neemt zeker een halfjaar in beslag en wordt afgesloten met een praktijkexamen.

 

Meander Medisch Centrum heeft de cursus ontwikkeld in samenspraak met huisartsen. Volgend jaar start de cursus echografie MSK, echo-onderzoek van de spieren en het skelet. Deze cursussen versterken de intercollegiale contacten en de samenwerking waardoor de patiënt nog meer centraal komt te staan.

 

Informatie bijgewerkt: 5 July 2016