Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ziekenhuis en huisartsen werken samen in Leusden

Meander Medisch Centrum gaat samenwerken met de huisartsen in Leusden. De plannen krijgen inmiddels vorm. Er is een geschikte locatie gevonden aan De Mulderij 2 (voormalige SNS bank) in winkelcentrum De Hamershof. Vanaf begin 2014 kunnen inwoners van Leusden en omgeving in ieder geval terecht voor bloedonderzoek, standaard röntgenfoto en een echo.

 

Deze plannen zijn in een stroomversnelling gekomen door de verhuizing van Meander Medisch Centrum op 23 december. Voor inwoners van dit deel van de regio Eemland komt het ziekenhuis dan verder weg te liggen. Gezamenlijk ontwikkelen ziekenhuis en Leusdense huisartsen al enige tijd plannen voor de verdere invulling van dit medisch centrum.

 

 

Annemarie Drenth, huisarts in Achterveld, Ismene Tchaoussoglou, huisarts in Leusden, Martha Peters, manager Radiologie & Nucleaire geneeskunde in Meander Medisch Centrum, Marnix van der Leest, huisarts in Leusden en Karin van den Ekart, huisarts in Leusden-Zuid, rond het röntgenapparaat dat vanaf eind januari dienst zal doen in het nieuwe gezamenlijke medisch centrum in Leusden.


Wanneer het medisch centrum in De Hamershof precies opengaat, is op dit moment nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk wordt dit eind januari. De verbouwing, om de ruimtes geschikt te maken voor
patiëntenzorg, start eind november.

Huisarts Ismene Tchaoussoglou is enthousiast over het initiatief. “Huisartsen staan voor de uitdaging dat er steeds meer zorg in de eerste lijn onder regie van de huisarts zal gaan plaatsvinden. Als Leusdense huisartsen grijpen we de komst van dit centrum aan om onze onderlinge samenwerking te verstevigen. Ook biedt het een kans om nieuwe samenwerkingsvormen met het ziekenhuis en de specialisten te ontwikkelen en verder uit te bouwen.” Martha Peters, manager Radiologie & Nucleaire geneeskunde in Meander Medisch Centrum, sluit daarbij aan: “Het is mooi dat we nu gezamenlijk de eerste concrete stappen gaan zetten, na een periode van verkennen en afstemmen van de verwachtingen. Met als doel de zorg dicht bij de patiënt aan te kunnen bieden.”
 


Datum: 20 november 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013