Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ziekenhuis aan de start bij marathon Amersfoort

Meander Medisch Centrum doet op 15 juni weer mee aan het loopevenement Marathon Amersfoort. Het ziekenhuis was de voorgaande edities steevast met een groot aantal medewerkers van de partij. Ditmaal verbindt Meander zijn naam aan de halve marathon, waarvan het parcours vlak langs het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg loopt.

 

foto marathon Amersfoort“Voor medewerkers in een ziekenhuis is het belangrijk om fit en vitaal te blijven, om zo goed mogelijke zorg aan onze patiënten te kunnen leveren. Hardlopen kan daarbij helpen. In de aanloop naar 15 juni kunnen medewerkers zich voorbereiden door het volgen van een clinic onder deskundige leiding”, aldus Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum. “We willen met onze deelname aan de marathon uitdragen naar alle inwoners van Amersfoort en omgeving hoe belangrijk lichaamsbeweging is. Dat komt welzijn en vitaliteit ten goede.”

Parcours
Stichting Marathon Amersfoort organiseert elke twee jaar een marathon. In het andere jaar wordt een tien kilometer CityRun georganiseerd. Voorzitter Jaco Uittenboogaard “De ABN AMRO Marathon Amersfoort kenmerkt zich door het bijzondere parcours, uitstekende beleving en grootschalige participatie van Amersfoorters, zowel jong als oud. Inwoners uit de Amersfoortse wijken worden nauw betrokken en gemotiveerd via hardloopclinics. De vijf kilometer SchoolChallenge vormt ook in 2014 een speerpunt. Het Dreamteam richt zich op participatie van jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Met deze gevarieerde aanpak betrekken we veel verschillende doelgroepen bij dit hardloopevenement. We zijn verheugd dat Meander Medisch Centrum ook weer meedoet!”

Goed doel
Aan de Marathon Amersfoort is altijd een goed doel verbonden. Dit jaar zijn dat het Longfonds samen met Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Zij zetten zich gezamenlijk in voor jonge astmapatiënten in de regio. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een donatie doen voor het goede doel.

Zij kunnen zelf ook extra sponsorgeld bijeenlopen om kinderen met astma nu de beste voorzieningen te bieden in het ziekenhuis en in de toekomst astma te genezen door het ontwikkelen van een vaccin.

Meer informatie: www.marathonamersfoort.nl
 

Informatie bijgewerkt: 27 February 2014