Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Workshops Look Good, Feel Better in Meander voor mensen met kanker

Meander Medisch Centrum organiseert in 2015 vijf gratis workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker, onder de naam Look Good, Feel Better. Kanker en de behandelingen daarvan kunnen grote gevolgen voor het uiterlijk hebben. Extra aandacht en zorg voor het uiterlijk kan veel betekenen voor patiënten. De workshops, die voor het zesde jaar worden georganiseerd in Meander, bieden ook ruimte voor lotgenotencontact in een ontspannen sfeer.

 

Gewaardeerd met 9,1

De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens of (recent) na hun behandeling. Linda Groot, verpleegkundig consulent oncologie, organiseert de workshops Look Good, Feel Better. "De workshops worden zeer goed gewaardeerd. Vorig jaar gaven de deelnemers gemiddeld een 9,1 voor de workshop. Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers gedurende twee uur tips en adviezen over huid-, haar- en nagelverzorging en over make-up aan de hand van een twaalf-stappenplan. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met speciaal voor de workshops beschikbaar gestelde cosmeticaproducten. Ook is er een kapper/haarwerker aanwezig die een korte presentatie geeft over haarwerken en alternatieven, zoals mutsjes en shawls."

 

Verwenmoment in het ziekenhuis

Jodie Span uit Scherpenzeel deed afgelopen november mee aan de workshop. “Ik heb de workshop heel positief ervaren. Er was een ontspannen sfeer en het is fijn mensen te ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en ervaringen met elkaar uit te wisselen. De workshop had echt toegevoegde waarde voor mij. Zoals de tips over het dragen van een pruik, maar ook het stappenplan voor de verzorging van je huid. Na de chemotherapie wordt je huid erg gevoelig. Tips over wat je beter wel of niet kunt smeren zijn dan welkom. Wat ik tot slot heel positief vond, is dat je nu eens met een andere insteek het ziekenhuis binnenwandelt. Je wordt even verwend door het ziekenhuis.” 

 


De workshops vinden plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Voor 2015 zijn er vijf workshops gepland: 12 januari, 23 maart, 18 mei, 14 september en 23 november, allen van 10.00 tot 12.00 uur. Bij veel aanmeldingen kunnen er extra workshops worden ingepland. Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen kosteloos deelnemen aan de workshops uiterlijke verzorging. Meer informatie en het aanmeldformulier kunt u vinden op www.meanderoncologischcentrum.nl. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Look Good, Feel Better.
 

Informatie bijgewerkt: 15 december 2014