Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Workshops Look Good, Feel Better in Meander

Meander Medisch Centrum organiseert in 2016 acht gratis workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Kanker en de behandelingen daarvan kunnen grote gevolgen voor het uiterlijk hebben. Extra aandacht en zorg voor het uiterlijk kan dan veel betekenen voor patiënten. De workshops 'Look Good, Feel Better', die voor het zesde jaar worden georganiseerd in Meander, bieden ook ruimte voor lotgenotencontact in een ontspannen sfeer.

 

De workshops  zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens of (recent) na hun behandeling. Linda Groot, verpleegkundig consulent oncologie, organiseert de workshops Look Good, Feel Better in Meander: "Look Good, Feel Better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers gedurende twee uur tips en adviezen over huid-, haar- en nagelverzorging en over make-up aan de hand van een twaalf-stappenplan. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met speciaal voor de workshops beschikbaar gestelde cosmeticaproducten. Ook is er een kapper/haarwerker aanwezig die een korte presentatie geeft over haarwerken en alternatieven, zoals mutsjes en shawls."

 

De workshops vinden plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Voor 2016 zijn er acht workshops gepland: 18 januari, 14 maart, 18 april, 23 mei, 4 juli, 29 augustus, 10 oktober en 21 november. Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen kosteloos deelnemen aan de workshops Look Good, Feel Better. Wilt u meer weten of direct aanmelden voor de workshops? Kijk dan op www.meanderoncologischcentrum.nl of informeer bij uw oncologieverpleegkundige. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Look Good, Feel Better.

 

 

Informatie bijgewerkt: 3 december 2015