Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wetenschap in Meander

Deze week is het tijdschrift Wetenschap in Meander verschenen, een uitgave van het Wetenschapsbureau van Meander Medisch Centrum over wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis.

 

 

Het thema van dit tweede nummer is 'Wetenschap in beeld'. Het blad verschijnt tweemaal per jaar en wordt verspreid onder o.a. medisch specialisten, aios, verpleegkundigen, huisartsen en geïnteresseerden. Belangstellenden kunnen een exemplaar aanvragen via wetenschapsbureau@meandermc.nl of lees de digitale versie.

 

In dit nummer:

  • Topwetenschap in Meander Medisch Centrum - het kan gewoon. Een onderzoek naar pijnstilling tijdens de bevalling nader beschouwd.
  • De CVPWO: poort naar vernieuwing en verbetering van zorg. Als topklinisch ziekenhuis en lid van de STZ (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen) heeft Meander Medisch Centrum sinds 2014 een Commissie Verpleegkundig en Paramedisch Wetenschappelijk Onderzoek (CVPWO). Wat beoogt deze commissie?
  • Critical Appraisal of Topics (CAT). Als zorgverlener heb je de verantwoordelijkheid om de beste én verantwoorde zorg te bieden op basis van je beroepsdeskundigheid. Je handelt op basis van evidence based practice. Toch blijven er vragen in de praktijk waarop je het antwoord niet goed weet. Dan is er de CAT.
  • Interview: Promoveren - pionierswerk dat dwingt tot organiseren, prioriteren en omgaan met tegenslagen. Twee gepromoveerden met een historie bij Meander Medisch Centrum vertellen over hun ervaringen met promoveren.
  • Portret: Vijf vragen aan…  Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur, over wat wetenschap voor haar betekent. “Nieuwe invalshoeken dragen bij aan nieuwe ontwikkelingen die ontstaan door het verbinden van wetenschappelijk onderzoek, wat leidt tot innovatie.”
  • Column: De kunst van het verbazen. Goed dokterschap kenmerkt zich niet alleen door de eigenschap zich te kunnen verbazen, maar ook door het vermogen in te zien, wanneer aan deze verbazing een actief vervolg moet worden gegeven: de kunst van het verbazen.
  • Epidemiologica: Deel 1, toestemming vragen van de patiënt. Regels en wetten rondom onderzoek in beeld.

 

Informatie bijgewerkt: 27 November 2015