Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

'Wetenschap in Meander’ toont onderzoeksresultaten

Deze week is weer het tijdschrift Wetenschap in Meander verschenen, een uitgave van het Wetenschapsbureau van Meander Medisch Centrum over wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis. Het laat zien waar Meander als topklinisch opleidingsziekenhuis mee bezig is op het gebied van het doen van onderzoek.

 

In dit nummer gaat student Technische Geneeskunde Lennart Molenaar in op het onderzoek dat hij in Meander heeft gedaan naar beeldanalyse van de actieve robot-camerahouder. Ook wordt het onderzoek beschreven dat trainees deden naar het nabellen van patiënten na ontslag. Twee MDL-artsen van Meander blikken terug op het proefschrift waarop zij promoveerden: Paul Pullens en Bindia Jharap. Huisarts Chris Hauck, tevens redactielid, bespreekt het onderzoek van Ingrid Bank naar de verschillende risico’s voor mannen en vrouwen met acute pijn op de borst. Wetenschappelijk onderzoek door cardiologen staat ook centraal in de rubriek Vijf vragen aan, waarin het trialbureau Cardiologie wordt belicht. Verder houden Ankie Krol en Rachida Rajai een pleidooi voor het vérder brengen van de uitkomsten van onderzoek of van nieuwe richtlijnen. Want die zijn per definitie niet voor de bureaula bestemd.

 

Proefexemplaar
Wetenschap in Meander verschijnt tweemaal per jaar en wordt verspreid onder o.a. medisch specialisten, aios, verpleegkundigen, huisartsen en geïnteresseerden. Belangstellenden kunnen een exemplaar aanvragen via wetenschapsbureau@meandermc.nl of lees de digitale versie.

 

Informatie bijgewerkt: 5 October 2017