Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wetenschap in Meander maart 2016

Deze week is weer het tijdschrift Wetenschap in Meander verschenen, een uitgave van het Wetenschapsbureau van Meander Medisch Centrum over wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis. De uitgave is gewijd aan het Wetenschapssymposium dat op 17 maart wordt gehouden in Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

 

In dit derde nummer van Wetenschap in Meander is het Wetenschapssymposium weer aan de beurt. Net als een jaar geleden staat dit nummer vol met de samenvattingen van onderzoek dat op het symposium wordt gepresenteerd. Acht presentaties strijden om de presentatieprijs en twaalf posters om de posterprijs die elk jaar wordt uitgereikt op basis van het oordeel van een deskundige jury. Dit jaar staat de jury onder leiding van prof. dr. Carlo Gaillard, hoogleraar nefrologie UMC Groningen, die eerder in Meander Medisch Centrum werkzaam was als internist-nefroloog.

 


Daarnaast is er een interview met de nieuwste hoogleraar binnen Meander, in de rubriek “Vijf vragen aan”. Internist Albert van de Wiel bekleedt sinds kort de leerstoel 'Clinical medicine and isotopes for health' aan de Technische Universiteit van Delft. "Meander Medisch Centrum heeft de unieke kans deel uit te maken van deze fascinerende ontwikkeling en zich hierbij te profileren als een meer dan gewoon goed ziekenhuis."

 


Tenslotte vertelt radioloog Cornelia Schaefer-Prokop over het onderzoek dat haar vorig jaar de Johan Harmen Francken van Brunswijkprijs opleverde. Dit is de publicatieprijs van de vereniging medische staf. Tijdens het Wetenschapssymposium op 17 maart zal de winnaar van de publicatieprijs 2015 bekend worden gemaakt.

 

Wetenschap in Meander verschijnt tweemaal per jaar en wordt verspreid onder o.a. medisch specialisten, aios, verpleegkundigen, huisartsen en geïnteresseerden. Belangstellenden kunnen een exemplaar aanvragen via wetenschapsbureau@meandermc.nl

 

 

Informatie bijgewerkt: 24 March 2016