Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wereld COPD Dag op 18 november in Meander Medisch Centrum

Woensdag 18 november is het Wereld COPD Dag. Mensen met COPD, naasten en geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de COPD-informatiestands in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Bezoekers kunnen meer te weten komen over COPD, in gesprek gaan met longverpleegkundigen, een gratis longfunctietest laten doen, saturatie (zuurstofgehalte) laten meten en advies krijgen over stoppen met roken.

 

COPD is een chronische ziekte waarbij de longen steeds verder achteruit gaan. Mensen met COPD hebben vaak moeite met ademhalen en last van hoesten, omdat de longen beschadigd zijn. Ook kunnen ze tekort aan zuurstof hebben. Normale dingen zoals traplopen of fietsen, zijn dan lastig. Vaak is roken de oorzaak, maar ook werken met chemische stoffen, luchtvervuiling of erfelijke factoren kunnen COPD veroorzaken.

 

Naar schatting 300.000 mensen in Nederland hebben COPD, zonder dat ze het zelf weten. Met een longfunctietest kan worden onderzocht of dat zo is. Het is een blaastest en wordt door artsen spirometrie genoemd. Niet roken is de belangrijkste behandeling van COPD. Door elke dag te bewegen of te sporten, gezond te eten en te zorgen voor voldoende frisse lucht, blijven longen gezonder en ontwikkelt COPD zich minder ernstig.

 

Wereld COPD Dag in Meander Medisch Centrum

Datum: woensdag 18 november

Tijd: 13.00-20.00 uur

Locatie: Meander Medisch Centrum in Amersfoort (hoek Laan/Oranjerie)

Toegang is gratis

 

 

Informatie bijgewerkt: 16 oktober 2015