Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wellnessavond voor borstkankerpatiënten

Het is oktober, de maand die bekend staat als borstkankermaand. Meander Medisch Centrum en het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben daarom op 1 oktober een wellnessavond georganiseerd voor hun borstkankerpatiënten. Circa tweehonderd vrouwen maakten hiervan gebruik en genoten een avond lang van de faciliteiten in Sauna Soesterberg met saunabezoek, massage, yoga, workshops en ontspannen bijpraten. Daarnaast waren ook zorgverleners aanwezig voor voorlichting en informatie.

 

De twee ziekenhuizen behandelen jaarlijks honderden vrouwen met borstkanker. "Deze ziekte is een keerpunt in je leven", aldus Monique Meijer, mammacareverpleegkundige in het Amersfoortse Meander Medisch Centrum. "Er breekt een tijd aan waarin veel verandert. De manier waarop je in het leven staat, de balans tussen spanning en ontspanning, je kijk op hoofd- en bijzaken, de beleving van het eigen lichaam… Met deze ontspanningsavond willen we onze patiënten daarin iets extra's bieden. Even uit het medische circuit."

De twee ziekenhuizen hebben een goede samenwerking op het gebied van borstkankerzorg. Zo gaan vrouwen uit de Amersfoortse regio naar het UMC Utrecht voor bestraling. "Er komt erg veel op vrouwen af die borstkanker krijgen", zegt Carmen van der Pol, chirurg in het mammateam van het UMC Utrecht. "Juist dan is ontspanning heel belangrijk. Vandaar dit initiatief. Het zou mooi zijn als andere sauna's hier een voorbeeld aan nemen en ook dergelijke avonden voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad organiseren."

Sauna Soesterberg bood de aanwezigen op 1 oktober alle ruimte voor ontspanning van lichaam en geest. De aanwezigen waren zeer te spreken over het initiatief.

Datum: 2 oktober 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013