Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vriendenstichting verbindt ziekenhuis met bedrijfsleven

Met een drukbezochte netwerkbijeenkomst is de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum erin geslaagd een brug te slaan tussen het regionale bedrijfsleven en het nieuwe ziekenhuis, dat aan de wijde regio topklinische zorg biedt.

 

De opbrengst van het bedrijfsevent is geweldig te noemen. Er is voor bijna € 45.000 aan donaties toegezegd, waaronder sponsoring van vier tuinbanken, vijf multifunctionele bedmeubels en de kinderwachtruimte in de Laan. Daarnaast hebben tientallen bedrijven aangegeven vriend te willen worden en worden mooie sponsorvoorstellen binnenkort besproken.

 

 

De sprekers op de netwerkbijeenkomst in het AFAS Theater in Leusden.

V.l.n.r. Bart van Bezooijen, Cees Meijers, Piet Mars, Jacco Eltingh, vooraan Anne-Marie Rakhorst en Annemieke Vermeulen.

 

Foto: Richard Urbach (www.richardurbach.nl)

 

Rond de 150 ondernemers waren op 15 mei afgekomen op het evenement in het AFAS Theater in Leusden. Zij kregen een afwisselend programma aangeboden met presentaties, muziek, uitwisseling en ontmoeting. Dagvoorzitter en voormalig top-tennisser Jacco Eltingh praatte de bijdragen aan elkaar.

Als eerste sprak Cees Meijers, lid Raad van Bestuur. “In Meander Medisch Centrum komen jaarlijks één miljoen patiënten en bezoekers over de vloer. Een verblijf in het ziekenhuis gaat vaak gepaard met spanning en onrust. Om de scherpe kantjes eraf te halen, willen we extra voorzieningen realiseren. Daarvoor hebben we de hulp van vrienden nodig”, stelde hij. Om deze (bedrijfs)vrienden te werven, organiseert de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum diverse acties.

Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden en tevens voorzitter van de stichting, nam het publiek mee langs de sponsorabele projecten. Deze hebben tot doel het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Van Bart van Bezooijen, uroloog in Meander en voorzitter van de medische staf, kreeg zij alvast namens de artsen een extra cadeau: de sponsoring van een familiekamer in het nieuwe ziekenhuis.

Piet Mars, lid Raad van Bestuur van AFAS Software, vertelde waarom zijn bedrijf Vriend van het eerste uur is geworden. Hij deed een oproep om positief te denken over de samenleving en economie en trots te zijn op ons zorgstelsel en medische zorg. “We moeten ophouden met het gemor. We hebben mensen nodig die met passie willen ondernemen en het verschil willen maken.”

 

AFAS Software is koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. Over dat thema hield Annemarie Rakhorst, zakenvrouw van het jaar 2000, een gloedvol betoog. “Samenwerken is belangrijker dan concurreren. Dat is de kern van verduurzamen. Daarom is het mooi dat al deze bedrijven en het ziekenhuis elkaar hier vinden.”

 

 

Datum: 16 mei 2013

Informatie bijgewerkt: 6 January 2014