Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vrienden van Meander viert eerste lustrum

Met familiekamers, bedbanken, speelplekken, kunst en groen zorgt de Vrienden van Meander er voor dat patiënten en bezoekers zich thuis en geborgen voelen in het ziekenhuis. Op 24 april 2017 is het precies vijf jaar geleden dat deze stichting werd opgericht om een aangename en vertrouwde sfeer te creëren in Meander Medisch Centrum. In de afgelopen vijf jaar zijn er door giften van bedrijven en particulieren tientallen projecten gerealiseerd.

 

Voorzitter Mark Röell, burgemeester Baarn is trots op het eerste lustrum: ”De enorme betrokkenheid van donateurs is hartverwarmend. Alle onze projecten, groot en klein, maken vaak het verschil. Met net die extra aandacht en comfort zorgen we voor de beste medische zorg in een prettige omgeving.”

 

Een belangrijke mijlpaal in het jubileumjaar is de onthulling van het kunstwerk LUCE op  6 juni aanstaande. Voor dit bijzondere kunstproject zijn door de Vrienden van Meander vanaf de opening van het nieuwe ziekenhuis in 2014 financiële bijdragen geworven.
 
Bij de viering van het eerste lustrum zet de Vrienden van Meander hun donateurs en projecten extra in het zonnetje. In het speciaal jubileumfilmpje vertellen bestuursleden over de bereikte resultaten en toekomstdromen. Enkele hoogtepunten zijn de Dokters & Zustersloop in 2013 van de oude ziekenhuislocaties naar het nieuwe ziekenhuis in aanbouw en de oplevering van de bedbanken die naasten laat overnachten in de eenpersoonskamers. Dit multifunctionele meubelstuk kreeg een internationale prijs, de Good Design Award.  Ook de komende jaren gaan de Vrienden van Meander met enthousiasme door.

 

Fien Vermeulen, nieuwslezer bij QMusic en ambassadeur van de stichting: “Mijn droom is dat over vijf jaar alle patiënten van Meander zich ondanks hun ziekte, door bijzondere ervaringen, digitale innovaties, speelplezier en net dat beetje extra liefde, wat minder ellendig hoeven te voelen. Mijn droom gaat over dat ik alle mensen met kanker, hun familie, ja, eigenlijk iedereen het gun dat ons ziekenhuis hen, naast de beste medische zorg, ook iets extra’s kan geven, wat je zo verdient in lastige situaties. Dat we als een Meanderfamilie om anderen heen mogen staan met speciale activiteiten en bijzondere projecten. Ik ben Vriend van Meander, want Meander was écht een Vriend voor mij. Ik zet mij daarom nog wekelijks in om dit mooie doel verder te brengen.”
 
De jubileumfilm is te bekijken op www.vriendenvanmeander.nl

 


 

Informatie bijgewerkt: 24 April 2017