Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vrienden van Meander en St. Open Oog partners in kunstcampagne

De Vrienden van Meander en Stichting Open Oog gaan de verbinding aan om samen fondsen te werven voor een gele sculptuur die bij de hoofdingang van Meander Medisch Centrum in Amersfoort wordt geplaatst. Het publiek koos vorig jaar voor het schetsontwerp van kunstenaar Nick Ervinck als blikvanger bij de entree van het ziekenhuis. Op 26 juni is de start van de gezamenlijke campagne gevierd.

 

De Amersfoortse Stichting Open Oog maakt door middel van fundraising kunst- en cultuurproducties in de openbare ruimte in Amersfoort mogelijk, zoals de bronzen Pelgrimsdeur in het portaal van de Onze Lieve Vrouwetoren. Het beeldbepalende kunstwerk van Meander komt te staan op de loopbrug die vanaf de Maatweg naar de hoofdingang van het ziekenhuis voert. Nick Ervinck zegt met zijn vrolijke meanderende ontwerp: “Ik probeer het zonnige zuiden te integreren op een klinische plek. Als ik hiermee het gevoel van ziek-zijn maar twee seconden kan doorbreken, is mijn missie geslaagd”.

 

Voorzitter Fons Asselbergs van Stichting Open Oog: “Meander is als nieuwe sociale icoon aan het firmament van Amersfoort verschenen. Voor het bestuur van de Stichting Open Oog was het direct klip en klaar dat we in samenwerking met de Vrienden van Meander deze fantastische instelling in een zonnig daglicht zouden willen plaatsen door mede mogelijk te maken dat het vrolijk meanderend beeld van Nick Ervinck aan de entree van het ziekenhuis kan worden aangebracht.”

 

Meander is blij met de steun van Stichting Open Oog voor de realisatie van het kunstwerk. “Kunst is belangrijk voor het ziekenhuis. Het  versterkt de menselijke maat in en om het gebouw en draagt bij aan bezinning en oriëntatie”, aldus Annemieke Vermeulen, voorzitter van stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Haringparty Soest, OnDemand Group, Vario Beveiliging en Bouwbedrijf Hertzinger hebben samen al een startbedrag van € 10.000 geschonken. Het resterende bedrag wordt o.a. met een bijzonder juweel en kleine sculptuur van de bekende kunstenaar Nick Ervinck  opgehaald.

 

 

Stichting Open Oog en de Vrienden van Meander halen gezamenlijk geld op voor het kunstwerk bij de hoofdingang van Meander. Op de foto v.l.n.r.: Nick Ervinck (kunstenaar), Robbert Roos (directeur Kunsthal Kade), Annemieke Vermeulen (voorzitter Vrienden van Meander), Fons Asselbergs (voorzitter Open Oog) en Anita Wydoodt (Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum).

 

Informatie bijgewerkt: 29 June 2015