Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Volledig gezond voedingsaanbod 2022 in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum ondertekende vandaag samen met tien andere ziekenhuizen in Nederland de intentieverklaring ‘Voorhoedeziekenhuizen in Voeding’ van de Alliantie Voeding in de Zorg. Hiermee verklaart Meander dat er in 2022 een gezond voedingsaanbod is voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Meander behaalt daardoor versneld de doelstelling van het Nationaal Preventieakkoord, waarin staat dat alle ziekenhuizen in 2030 een gezond voedingsaanbod moeten hebben.

 

Ziekenhuizen hebben voorbeeldrol

Gezonde voeding in ziekenhuizen is één van de aandachtspunten in het Nationaal Preventieakkoord, dat in 2018 is opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ondertekend is door 70 partijen, waaronder de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Ziekenhuizen hebben een voorbeeldrol in de maatschappij bij het aanbieden van gezonde voeding. Astrid Posthouwer, lid van de Raad van Bestuur, tekende vanochtend de intentieverklaring: “Ik ben trots dat wij als Meander Medisch Centrum deze stap gaan zetten. Een stap die aangeeft dat het belang van een gezonde levensstijl niet alleen iets is voor patiënten, maar voor alle mensen die in het ziekenhuis komen en werken. Daar willen we komende jaren vanuit onze expertise meer invulling aan gaan geven. Niet met het vingertje, maar spelenderwijs en geleidelijk de mensen die ons ziekenhuis bezoeken of hier werken verleiden en leren hoe je met eten en drinken je gezondheid zelf kunt beïnvloeden. Het tekenen van de intentieverklaring is een mooi streven om de ambities die er al lagen om te zetten in daadkracht.”

 

Voedingsconcept Proef!

Meander Medisch Centrum investeert al langer in gezonde voeding voor patiënten. Op dit moment werkt het ziekenhuis met het voedingsconcept ‘Proef!’ dat ingericht is volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het concept bestaat uit twee onderdelen. De ‘Proeverij’ waarbij de patiënt zes keer per dag een aantrekkelijk aanbod van gevarieerde gerechtjes in kleinere porties krijgt, met extra aandacht voor eiwit en energie. En daarnaast het a la carte-menu waarmee de patiënt tot een uur voor de maaltijd zijn ontbijt, lunch en diner uitkiezen.

 

Informatie bijgewerkt: 2 December 2020