Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Videobutler helpt patiënten Meander Amersfoort bij videoconsult

Videoconsulten worden op steeds meer poliklinieken in Meander Medisch Centrum ingevoerd. Ze geven meerwaarde aan het telefonische consult: het gesprek tussen arts en patiënt krijgt meer diepgang. Dankzij videobutlers is een storingsvrije verbinding mogelijk. In ICT&health (sept. 2017) vertelt Vincent van Luling, director Digital & ICT van Meander, over de achtergronden van het videoconsult.

 

 

"We waren op zoek naar een videoconsult oplossing, want daar is behoefte aan", aldus Vincent van Luling. "Maar nadat we het onderwerp hadden onderzocht, bleek dat veel oplossingen toch een te hoge drempel vormen voor een deel van onze patiënten, maar ook voor een deel van de artsen. Als een videoconsult niet lukt, is dat voor beide partijen vervelend. Want de arts zit te wachten en de patiënt wordt niet geholpen. Daarom zochten wij naar een oplossing waardoor videoconsulting eenvoudig werd. Het moet goed werken en zorgen dat de patiënt en arts elkaar altijd goed kunnen zien én horen."


Veel systemen zijn vrij complex, en leveren daardoor problemen op bij de patiënt. Die moet namelijk wel weten hoe hij zo'n systeem thuis moet implementeren. "De zoektocht leidde tot de oplossing die Videobutler levert. Binnenkort draait de oplossing bij tien poliklinieken. We willen het systeem ook naar andere afdelingen uitbreiden", zegt Van Luling. "Daarnaast onderzoeken we of we mantelzorgers ook toegang tot het systeem kunnen geven. En natuurlijk willen we in de toekomst ook zelfmeetapparatuur kunnen koppelen. Dat is eigenlijk een no-brainer."

 

Lees het artikel in ICT&health

 

Informatie bijgewerkt: 8 September 2017