Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Verzekeraars vergoeden zorg in Meander Medisch Centrum

Woensdag 27 november jl. is in diverse media aandacht besteed aan de uitkomsten van een onderzoek van het Algemeen Dagblad en vergelijkingssite Independer over zorgpolissen. De conclusie van dit onderzoek luidt dat extreem goedkope zorgverzekeringen patiënten meer in hun keus beperken dan wordt verondersteld. Hierdoor zouden patiënten in sommige regio’s verder moeten reizen voor een behandeling.

 

Meander Medisch Centrum wordt in dit artikel als voorbeeld genoemd. Inwoners van Amersfoort met extreem goedkope polissen zouden in de toekomst naar Utrecht moeten reizen voor hun ziekenhuiszorg in plaats van naar Meander Medisch Centrum.

Verzekerde zorg
De meeste zorg die het ziekenhuis verleent valt onder de basisverzekering. Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Meander Medisch Centrum heeft met alle verzekeraars contracten gesloten over de basisverzekering, met uitzondering van de labels ZEKUR polis, de Take Care Now en het Zilveren Kruis Selectief-polis.

Bekijk het overzicht van zorgverzekeraars met een overeenkomst met Meander Medisch Centrum

Aanvullende verzekeringen
Sommige ziekenhuiszorg valt niet (helemaal) onder de basisverzekering. Dat betekent dat u (een deel van) de rekening zelf moet betalen. U kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren. Of uw behandeling uit de aanvullende verzekering wordt vergoed, hangt af van de verzekeringsvoorwaarden. Lees daarom de overeenkomst met uw zorgverzekeraar goed door om te weten of u een beroep kunt doen op de aanvullende verzekering.


29 november 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013