Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vakantiedialysecentrum Meander op vakantiebeurs nierpatiënten

Dialyseverpleegkundigen van Meander Medisch Centrum zijn zaterdag 23 januari a.s. aanwezig op de jaarlijkse vakantiebeurs van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). Bezoekers kunnen kennismaken met het vakantiedialysecentrum in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, onderdeel van het Meander Niercentrum Midden-Nederland. Dialysepatiënten kunnen hier tijdens hun vakantie terecht voor hun dialysebehandeling.

 

Als nieren bijna niet meer werken en een transplantatie (nog) niet mogelijk is, is een kunstnier nodig om in leven te blijven. Dat heet dialyseren. Dialysepatiënten moeten een aantal keer per week naar een dialysecentrum voor hun dialysebehandeling. Ook tijdens vakanties moet de dialysebehandeling doorgaan. Meander heeft een vakantiedialysecentrum in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, waar dialysepatiënten tijdens hun vakantie op een prettige manier kunnen dialyseren. “Mensen kunnen een huisje huren in Center Parcs De Eemhof, met hun boot aanmeren in de jachthaven of elders in de omgeving verblijven. In overleg plannen we de dialysetijden zoveel mogelijk in het vakantieritme”, vertelt dialyseverpleegkundige Yvonne Los. “Het vakantiedialysecentrum ligt op een mooie plek in de jachthaven en biedt een prachtig uitzicht over het Eemmeer.”

 

NVN Vakantiebeurs

De NVN Vakantiebeurs vindt plaats op 23 januari 2016 van 9.45 tot 16.00 uur in het MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein. Elk jaar in januari organiseert de NVN voor alle nierpatiënten in Nederland de Vakantiebeurs. Jong en oud, dialysepatiënten, mensen met nierfalen, getransplanteerden, ouders met een kind met een nierziekte, partners van nierpatiënten, voor iedereen is er een mooi programma.

 

Niercentrum Midden-Nederland

Het vakantiedialysecentrum in Center Parcs De Eemhof werd in 2011 geopend en trekt vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Het centrum is onderdeel van het Niercentrum Midden-Nederland, waarin Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal de zorg voor dialysepatiënten in de regio Midden-Nederland bundelen. Het Niercentrum Midden-Nederland heeft drie dialysecentra in de regio: in Amersfoort, Harderwijk en het vakantiedialysecentrum in Zeewolde. Het Niercentrum Midden-Nederland behaalde in 2015 opnieuw het kwaliteitskeurmerk HKZ. Kijk voor meer informatie op www.niercentrummiddennederland.nl

 

Het vakantiedialysecentrum van Meander in de jachthaven van De Eemhof in Zeewolde.

 

 

Informatie bijgewerkt: 6 February 2017