Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Travelling fellows te gast bij orthopedie in Meander

Internationaal bezoek op de OK van Meander Medisch Centrum. Zeven ‘travelling fellows’ woonden op 21 oktober het operatieprogramma bij van orthopedisch chirurgen Rob Nordkamp en Robert Gaasbeek. Ze volgden van nabij een aantal kijkoperaties (kruisband, standscorrectie) en schouderoperaties (plaatsen van een schouderprothese en cuff repair).

 

De travelling fellows, afkomstig uit Engeland, Australië, Iran en Nederland, zijn afgestudeerde orthopeden die een fellowship volgen. Dit is een verdiepingsjaar, gericht op een bepaald medisch specialisme. Ze waren erg enthousiast over hun bezoek aan Meander Medisch Centrum: een modern ziekenhuis met een vaktechnisch interessant programma. De travelling fellows vonden het interessant om te zien hoe andere orthopedisch chirurgen werken, om daar weer wat van op te steken. Meander was één van de drie ziekenhuizen in Nederland die zij aandoen op hun ronde langs een aantal Europese ziekenhuizen.

 

Live surgery 

De orthopeden vonden het zelf ook leuk om kennis te delen. Rob Nordkamp: “We zijn als orthopedisch chirurgen inmiddels zo ervaren dat we steeds meer toekomen aan het delen van die kennis en ervaring. Zo hebben we het afgelopen jaar twee maal een ‘live surgery’ gehouden, waarbij fysiotherapeuten een operatie in de OK op een groot scherm konden bijwonen. Met deze ‘live surgery’ willen we doorgaan. Op deze manier vergroten we de kennis van alle zorgverleners die bij een orthopedische ingreep betrokken zijn.”

 

Het programma is opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Arthroscopie en de Fortius Clinic. Meer informatie over orthopedische chirurgie in Meander Medisch Centrum: www.meandermc.nl/orthopedie.

 

 

Informatie bijgewerkt: 24 October 2016