Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Topvrouw Meander “Vrouwelijke bestuurder 2013”

Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum uit Amersfoort, is verkozen tot “Vrouwelijke bestuurder van het jaar 2013”. Zij kreeg de titel donderdag tijdens het jaarlijkse StrategiePlatform Hospital Healthcare in Zwolle.

 

Anita Wydoodt is onder meer verkozen vanwege haar vernieuwende en verfrissende kijk op gezondheidszorg. Haar betoog over dialoog, transparantie en de positie van de patiënt in de zorg raakte bij de aanwezigen een gevoelige snaar.

De verkiezing kwam tot stand na onderzoek van het StrategiePlatform onder beslissers in de zorg. Vervolgens brachten de aanwezigen op het evenement per sms hun stem uit op de drie genomineerde kandidaten. Naast Anita Wydoodt waren dat Gitta Gallé van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Marjanne Sint van de Isala Klinieken.

Anita Wydoodt maakt sinds april 2012 deel uit van de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum. Zij houdt zich onder meer bezig met kwaliteit en veiligheid van de zorg. Ook de topklinische zorg en de samenwerking met huisartsen behoren tot haar verantwoordelijkheid.


Datum: 15 november 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013