Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Symposium ‘Ruimte voor stilte in de zorg’ in Meander Medisch Centrum

Ruimte voor stilte en inspiratie: onderdeel van goede zorg. Dat is het thema van het symposium dat de vakgroep Geestelijke Verzorging van Meander Medisch Centrum op donderdag 2 oktober organiseert. Het Levensbeschouwelijk Centrum in het nieuwe ziekenhuis vervult deze functie. Schrijfster en filosofe Joke Hermsen is de centrale spreker. Wegens grote belangstelling, kunnen geïnteresseerden zich slechts nog aanmelden voor de reservelijst.

 

Het Levensbeschouwelijk Centrum van Meander Medisch Centrum bestaat uit een stilteruimte, een ruimte voor vieringen en een islamitische gebedsruimte en staat open voor iedereen. Met het Levensbeschouwelijk Centrum wil Meander in alle betekenissen van het woord ruimte bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers om te midden van alle hectiek en confrontatie op adem te komen, of door middel van beelden, teksten, ritueel en gebed geraakt te worden.


Met het symposium ‘Ruimte voor stilte in de zorg’ presenteert de vakgroep Geestelijke Verzorging van Meander het Levensbeschouwelijk Centrum op feestelijke wijze. Joke Hermsen, veelgevraagd spreekster, filosofe en schrijfster van diverse boeken gaat in een lezing in op dit thema. Zij propageert in haar werk dat mensen naast de kloktijd (Chronos) ook de juiste of passende tijd (Kairos) nodig hebben. Kairos dient zich aan als er rust, verstilling en vertraging in het leven is en brengt reflectie en verdieping op gang. Juist in het ziekenhuis is het belangrijk dat hier ruimte en tijd voor is, om mensen te helpen bij zichzelf te komen en zo ook mentaal op adem te komen.
 

Tijdens het symposium is er volop gelegenheid voor gesprek en discussie. Het geheel wordt omlijst met muziek van Cantorij de Eshof uit Hoevelaken en interculturele hapjes. De gratis toegankelijke bijeenkomst vindt plaats van 17.00 uur tot 19.30 uur in de Foyer en het Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, Amersfoort. Wegens grote belangstelling kan aanmelden slechts nog voor de reservelijst. Graag vóór 25 september via lbc@meandermc.nl.
 

Informatie bijgewerkt: 22 September 2014