Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Symposium over verloskundige samenwerking

‘’Hoe kunnen wij als verloskundige zorgverleners de zorg aan zwangere vrouwen zo goed mogelijk organiseren?’’ Deze vraag stond centraal op het symposium ‘Twister in de geboortezorg’ in Meander Medisch Centrum.

 

Het symposium vond op 9 oktober jl. plaats in het Auditorium van het ziekenhuis. Er waren presentaties van o.a. gynaecoloog  Sicco Scherjon (UMCU), verloskundige Hilde Perdok,  Joyce Pula van GeboorteBeweging en Chandra Verstappen van Geboortezorg Achmea. Deze brachten de discussie op gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In de regio Amersfoort bestaat al een intensieve samenwerking tussen de verloskundige zorgverleners. Het symposium had als doel deze samenwerking nog verder te versterken. Patricia Jaeger, manager van Meander Moeder Kind:  ‘’We vinden het belangrijk dat iedereen die bij de geboortezorg betrokken is, met elkaar in gesprek blijft. We moeten elkaar duidelijk maken hoe we werken en wat daarbij de drijfveren zijn. Alleen door die benadering kunnen we de geboortezorg in de regio nog een stap verder brengen.’’

Informatie bijgewerkt: 14 October 2014