Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum bestaat 1 jaar!

Op 24 april 2012 werd Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum opgericht. Het doel van de stichting is om extra voorzieningen voor patiënten en bezoekers te realiseren in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort.

 

Terugblik
Deze week wordt het 1-jarig bestaan gevierd. We kijken terug op een mooi jaar. De beginfase stond vooral in het teken van het opstarten van de projecten, de afstemming met alle partijen, het maken van communicatiemiddelen, de inrichting van een secretariaat en uitbreiden van het netwerk.

Het laatste half jaar konden we daardoor mooie partnerschappen afsluiten met bedrijven, fondsen en particulieren. We kijken met grote dankbaarheid terug op de onbezoldigde inzet van bestuur en andere betrokken. We zijn blij met de sympathieke reacties voor ons werk. Er is al voor € 750.000 aan toezeggingen en donaties binnen, inclusief de donaties voor het Levensbeschouwelijk Centrum. Hiervoor is via een aparte stichting geld geworven.

Vooruitblik
In het nieuwe ziekenhuis willen we graag 10 mooie sponsorabele projecten realiseren, zoals de inrichting van familiekamers, de stoelen in het auditorium, de aankleding van de kinderafdeling, de aanleg van een revalidatietuin, comfortabele stoelen in het oncologisch centrum en bedbanken op de verpleegkamers. Het totale streefbedrag is € 1,7 miljoen. We hopen in 2013 nog veel nieuwe vrienden te verwelkomen om deze bijzondere voorzieningen in het nieuwe ziekenhuis samen mogelijk te maken. Dat doen we op allerlei manieren. Er zijn bijzondere bedrijfsevenementen en er komt een grote publieksactie in de vorm van de 1e Dokters- en Zustersloop in Nederland (9 november). Eind 2013 staat de verhuizing gepland.

 

 

Het waarom
Om mensen geven… Dat is ons motto. De patiënt staat centraal en in het nieuwe ziekenhuis gunnen we daarom de beste omgeving en de beste voorzieningen aan iedereen die daar vaak onder moeilijke omstandigheden verblijft. Het gaat om de extra’s zoals de sfeervolle aankleding van ruimtes die veiligheid en comfort bieden, maar die niet uit het basisbudget van het ziekenhuis betaald kunnen worden.

Meer informatie

 

Datum: 24 april 2013

 

Informatie bijgewerkt: 6 January 2014