Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Stem mee op kunstwerk Meander Medisch Centrum

Voor het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum is plaats voor een kunstwerk, als blikvanger naast de entree. Er zijn twee ontwerpen gemaakt: het publiek bepaalt welk kunstwerk het wordt.

 

Twee kunstenaars hebben een schetsontwerp gemaakt. Deze ontwerpen zijn te zien in de Laan, de centrale hal van het ziekenhuis, via fotoprints en een digitale presentatie. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen hun stem uitbrengen op een van de twee ontwerpen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt over een jaar gerealiseerd.

 

Over de kunstenaars

De twee kunstenaars zijn Eelco Brand en Nick Ervinck. Brand werkt met fotografie, digitale animatie en beeldhouwwerk. In zijn ontwerp voor Meander heeft Brand gestileerde ‘bomen’ bedacht, die vruchten dragen. Die vruchten zijn uitgevoerd in roestvrij staal en met diverse kleuren autolak bespoten. Ervinck heeft zijn naam gevestigd in weelderige sculpturen in een felgele kleurstelling. In zijn ontwerp voor Meander heeft Ervinck zich laten inspireren door de pergola die de parkeergarage overkapt. De kunstenaars zijn bij het maken van de ontwerpen begeleid door Robbert Roos van Kunsthal KAdE Amersfoort. Roos spreekt van heel verschillende, originele ontwerpen. “Heel verschillend, en allebei prachtig. We zijn benieuwd wat het publiek gaat kiezen!”

Stemmen

Stemmen kan ter plekke, in de Laan van Meander Medisch Centrum. Bij de presentatie liggen kaartjes waarop het publiek zijn voorkeur duidelijk kan maken, per persoon één stem. Stemmen kan ook via de website. Onder de stemmers worden drie prints van het winnende ontwerp verloot. Stemmen kan tot eind juli 2014.

Voor de uitvoering van het ontwerp worden fondsen en sponsoren gezocht. Een deel van de productiekosten hoopt Meander Medisch Centrum op te halen via een crowdfunding-campagne.

Informatie bijgewerkt: 30 July 2014