Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Staaroperaties tijdelijk in Amersfoort

In het oogheelkundig dagcentrum in Meander locatie Baarn hebben tijdelijk geen staaroperaties plaatsgevonden. Aanleiding was een niet verwachte, noodzakelijke verbouwing die gedaan moest worden. Gedurende de verbouwing werden zoveel mogelijk de staaroperaties omgepland naar Meander Medisch Centrum Amersfoort. Vanaf 15 augustus 2016 kunnen patiënten weer terecht in Baarn.

 

De verbouwing betekende voor een aantal patiënten dat zij op een andere datum werden geopereerd dan gepland.

 

Onderstaande informatie is van juni 2016 en nu niet meer van toepassing.

 

Veelgestelde vragen:

Waarom vindt deze verbouwing plaats?

De verbouwing op het oogheelkundig dagcentrum is nodig om te voldoen aan de eisen op het gebied van luchtdruksystemen. Dit is van belang met het oog op infectiepreventie.

 

Hoe lang gaat de verbouwing duren?

De planning is dat dit nog enkele weken duurt (zomer 2016). Nadat de verbouwing is afgerond, is het ook nodig om de ruimtes te valideren. Dat wil zeggen: controleren of alle luchtdruksystemen werken volgens onze hoge maatstaven. Pas daarna kunnen we weer optimaal gebruik maken van de ruimtes.

 

Wanneer vindt mijn staaroperatie plaats?

Het is niet altijd mogelijk om u op korte termijn een concrete datum te geven. De planning hangt van een groot aantal factoren af: beschikbare OK-kamers, personeel, artsen en de overige geplande operaties. We doen er alles aan om u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

 

Informatie bijgewerkt: 8 November 2016