Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Sponsorfietstocht Meander voor Mozambique

Op 11 juni fietsen medewerkers van Meander Medisch Centrum voor het goede doel: het partnerzie-kenhuis in Mossuril (Mozambique). De fietstocht gaat door de Eempolder en bestaat uit rondes van 8 kilometer. Deelnemers laten zich door hun eigen netwerk per ronde sponsoren. De sponsorfietstocht is een initiatief van de stichting Meander-Mozambique (Memoz).

 

Met de opbrengst van de fietsactie wil Memoz de voorzieningen in het Afrikaanse ziekenhuis verbeteren. De ambulance, die enkele jaren geleden door Memoz is gebracht, is aan groot onderhoud en nieuwe banden toe. Voor betere zorg aan patiënten zijn een echoapparaat en een couveuse hard nodig. Ook moet het gastverblijf voor zwangeren die in afwachting van de bevalling naar het ziekenhuis zijn gekomen, nog afgebouwd worden. Reden genoeg voor Memoz om weer in actie te komen.

 

Start en finish zijn bij café “de Plank” aan de Coelhorsterweg in Hoogland-West, vlak bij Meander Medisch Centrum. Om een te grote drukte bij de start te vermijden, kunnen de deelnemers tussen 13 en 14.00 uur hun startbewijs ophalen en vertrekken.

 

Gerard Ekdom

Om 17.00 uur wordt de tocht afgesloten bij De Plank door de Soester DJ Gerard Ekdom. Hij reikt een prijs uit aan de deelnemer die de meeste ronden heeft volbracht. Dat is een wielershirt, gesigneerd door de Lotto-Jumbo ploeg.

In de weken voorafgaand aan deze tocht zal chirurg Roeland Voorhoeve, een van de organisatoren, zelf van Lissabon naar Amersfoort fietsen. Het Portugees is de voertaal in Mozambique, en voor zijn verblijf daar heeft hij twee maanden in Lissabon de taal geleerd. Hij laat zich op deze tocht voor één cent per kilometer door zijn collega’s sponsoren, maar natuurlijk ook door iedereen die gezondheidszorg voor anderen wil steunen. Bijdragen zijn welkom op: NL79 RABO 0152 5373 41 tnv Memoz.

Informatie bijgewerkt: 13 May 2016