Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander lanceert digitaal rustpunt

Een viering op zondag, een inspirerende bijeenkomst onder de noemer ‘Open Foyer’, het Muzikaal Infuus, een concert; door de coronamaatregelen sneuvelden in Meander deze en soortgelijke activiteiten de afgelopen tijd. De Vakgroep Geestelijke Verzorging & Ethiek, die deze activiteiten voor patiënten in het ziekenhuis organiseerde, zocht daarom naar een alternatief. Dat vonden zij in Rustpunt Meander MC; een digitale plek om op adem te komen. Op Tweede Paasdag, 5 april, wordt dit initiatief officieel gelanceerd met een ligconcert.

 

Een rustpunt onderweg

De website www.rustpuntmeandermc.nl is gevuld met foto’s, teksten en gedichten maar ook ademhalingsoefeningen en muziek. Alles wat je tegenkomt kan je helpen om jouw rustpunt te vinden, je zinnen te verzetten en je gedachten even op iets anders te richten dan de waan van de dag.Ook is er een mogelijkheid om een lichtje aan te steken voor iemand die het nodig heeft. Voor jezelf, of voor een ander.

 

Ligconcert

Maandag 5 april wordt om 11 uur ter ere van het nieuwe Rustpunt een ligconcert georganiseerd dat via een livestream te zien en te beluisteren is voor patiënten en andere belangstellenden in het ziekenhuis en thuis.

 

Het concert vindt plaats op de verpleegafdeling Oncologie in Meander, waar ook de patiënten het concert vanuit hun bed – liggend – kunnen ervaren. Tim Driessen (gitaar en zang), Ger Palmboom (contrabas) en Caroline Schmitt (piano) verzorgen het concert. De link van de livestream is te vinden op de website www.rustpuntmeandermc.nl

 

Het Rustpunt is ingericht door de Vakgroep Geestelijke Verzorging & Ethiek van Meander Medisch Centrum. Met financiering van de Vrienden van Meander is het initiatief mede mogelijk gemaakt.

 

Foto: Igor Corbeau, www.igorcorbeau.nl

 

Informatie bijgewerkt: 1 April 2021