Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Reumatoloog Suzanne Linn genomineerd voor Lareb-meldprijs

Reumatoloog Suzanne Linn is één van de vijf genomineerden voor de Lareb-meldprijs. Lareb is het landelijke centrum waar bijwerkingen van geneesmiddelen gemeld kunnen worden.

 

Suzanne Linn heeft afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de uitwerking van het signaal ‘Adalimumab en het optreden van een merkelcelcarcinoom’. Suzanne deed twee meldingen over dit mogelijke verband en publiceerde hierover in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Op de website van Lareb zijn korte filmpjes te zien waar medewerkers van Lareb een toelichting geven op wat deze signalen in hun ogen zo bijzonder maakt. Bezoekers van de website worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op het meest aansprekende signaal. Kijk op www.lareb.nl/25jaar/Lareb-meldprijs.

 

Meldingen van bijwerkingen van zorgverleners en patiënten zijn essentieel voor een goede geneesmiddelenbewaking. Dit jaar bestaat het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb 25 jaar. Tijdens het symposium dat bij deze gelegenheid op 19 mei a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt, wil het Lareb aan één van de melders hun waardering kenbaar maken door hem of haar de Lareb-meldprijs toe te kennen. De prijs wordt uitgereikt aan de melder die de eerste melding heeft gedaan van de meest bijzondere of indrukwekkende nieuwe bijwerking de afgelopen jaren, of op een andere wijze hier aan bijgedragen heeft.

Informatie bijgewerkt: 14 April 2016