Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Radiotherapie spreekuur in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum is dit najaar gestart met een radiotherapie spreekuur in Amersfoort. Het spreekuur is in eerste instantie bestemd voor patiënten met borstkanker die een radiotherapiebehandeling (bestraling) krijgen in het UMC Utrecht. Het intakegesprek kan nu ook op de polikliniek in Amersfoort plaatsvinden. Mogelijk wordt het spreekuur in de toekomst ook voor andere vormen van kanker uitgebreid.

 

Radiotherapie, ook wel bestraling genoemd, wordt gebruikt bij de behandeling van kanker. Het radiotherapeutisch spreekuur wordt gehouden door radiotherapeut-oncologen Corine van Es en Linda Kerkmeijer, beiden werkzaam in het UMC Utrecht. “Mensen vinden het prettig dat het intakegesprek in Meander kan plaatsvinden, het scheelt reistijd voor de patiënten. Het spreekuur is daardoor laagdrempeliger toegankelijk,” vertelt radiotherapeut-oncoloog Linda Kerkmeijer.

 


Multidisciplinair

“Wij zijn zowel in het UMC Utrecht als in Meander de behandelend radiotherapeut-oncoloog. Voor mensen is het fijn om dezelfde gezichten te zien,” vervolgt radiotherapeut-oncoloog Corine van Es. “De aanwezigheid in Meander biedt ons bovendien de gelegenheid om bij het wekelijkse multidisciplinaire overleg aanwezig te zijn in plaats van deelname aan het overleg via videoconferentie. ” Alle oncologische patiënten worden in dit overleg besproken en alle oncologische specialisten zijn hierbij aanwezig. Zo wordt de aanwezige medische kennis gebundeld en optimaal ingezet voor de best mogelijke behandeling voor de patiënt.
 

 

Informatie bijgewerkt: 27 November 2014