Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Publieksopening Meander Medisch Centrum Amersfoort op 7 juni

Op 6 juni en 7 juni vindt de officiële opening van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort plaats. Het ziekenhuis is sinds de verhuizing van patiënten op 23 december jl. in gebruik.

 

De opening  vindt verspreid over twee dagen plaats. Vrijdag 6 juni heeft een besloten karakter voor genodigden en medewerkers. Zaterdag 7 juni wordt een feestelijke publieksdag voor de hele regio, met onder meer rondleidingen en aantrekkelijke activiteiten. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Via de website en Twitter wordt bekend gemaakt hoe en wanneer aanmelden mogelijk is. Het programma voor de opening wordt momenteel voorbereid, zodra dit bekend is komt dit eveneens op de website.

Over het nieuwe Meander Medisch Centrum

Drie jaar is er gebouwd aan het moderne topklinische ziekenhuis in Amersfoort. Het ziekenhuis is ontworpen en gebouwd  met het oog op welzijn en welbevinden van de patiënt. Zo worden opgenomen patiënten verpleegd in eenpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer en sanitair. Dit geeft veel rust, hygiëne en privacy voor de patiënten. Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 100.000 m2. Het is een groot gebouw, maar door het uiterst functionele ontwerp kunnen patiënten en bezoekers goed hun weg vinden in het ziekenhuis. Het ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag. Rondom het ziekenhuis is het Meanderpark aangelegd.
 

Voorzijde nieuw Meander Medisch Centrum. Fotograaf: Frank Noordanus.

 

Locaties

Naast het ziekenhuis in Amersfoort  heeft Meander een locatie in Baarn en poliklinieken in Leusden, Nijkerk en Barneveld en prikpunten in de regio.

 

Informatie bijgewerkt: 18 March 2014