Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Prinses Margriet opent Meander Medisch Centrum

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op 6 juni 2014 het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Deze officiële opening is de kroon op jaren van voorbereiding, planning en bouw van een ziekenhuis dat niet alleen een prachtige architectuur heeft, maar waar boven alles hoogwaardige zorg voor mensen centraal staat.

 

De officiële opening vindt plaats in een besloten bijeenkomst. Wie er iets van wil meemaken, kan rond 15:30 uur bij de hoofdentree aan de Maatweg in Amersfoort komen kijken naar de openingshandeling, die met zang en muziek gepaard gaat. De dag erna, zaterdag 7 juni, is iedereen welkom om het nieuwe ziekenhuis te bekijken tijdens de publieksdag. Vanwege de te verwachten drukte is het noodzakelijk om vooraf aan te melden voor deze dag. Dat kan vanaf 12 mei op www.meandermc.nl. Wie geen internet heeft, kan vanaf maandag 19 mei een kaart afhalen bij de VVV en bij het nieuwe Eemhuis.

Prinses Margriet heeft een bijzondere betekenis voor het Amersfoortse ziekenhuis. Zij startte in 1965 haar opleiding Rode Kruis-helpster Eerste Klasse in Ziekenhuis de Lichtenberg, één van de voorlopers van het huidige Meander Medisch Centrum. De Prinses liep mee in de verpleegstersopleiding, maar ten behoeve van de eisen voor het Rode Kruis diploma werd de opleiding uitgebreid. In het boek ”Ons Ziekenhuis - Meander Medisch Centrum” is haar persoonlijke verhaal te lezen. Dit boek verscheen eind vorig jaar ter gelegenheid van de verhuizing van de Amersfoortse locaties naar de nieuwbouw.
 

Informatie bijgewerkt: 13 May 2014