Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Prinses Margriet opent 6 juni ons nieuwe ziekenhuis!

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent 6 juni ons nieuwe ziekenhuis in Amersfoort. De officiële opening vindt plaats in een besloten bijeenkomst. Wie er iets van wil meemaken, kan rond 15:30 uur bij de hoofdentree aan de Maatweg in Amersfoort komen kijken naar de openingshandeling, die met zang en muziek gepaard gaat.

 

U kunt de ceremonie vanaf 15.30 uur ook volgen op onze website: www.meandermc.nl, Facebook: www.facebook.com/MeanderMC en Twitter: www.twitter.com/meandermc

 

De officiële opening is de kroon op jaren van voorbereiding, planning en bouw van een ziekenhuis dat niet alleen een prachtige architectuur heeft, maar waar boven alles hoogwaardige zorg voor mensen centraal staat.

 

Foto: Frank Noordanus

 

Prinses Margriet heeft een bijzondere betekenis voor het Amersfoortse ziekenhuis. Zij startte in 1965 haar opleiding Rode Kruis-helpster Eerste Klasse in Ziekenhuis de Lichtenberg, één van de voorlopers van het huidige Meander Medisch Centrum. De prinses liep mee in de verpleegstersopleiding, maar ten behoeve van de eisen voor het Rode Kruis diploma werd de opleiding uitgebreid.

 

Informatie bijgewerkt: 7 June 2014