Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Prijzen uitgereikt voor wetenschappelijk onderzoek

Op het goed bezochte Wetenschapssymposium van 14 maart zijn prijzen uitgereikt voor de beste wetenschappelijke publicatie en posterpresentaties van onderzoeken.

 

Internist-oncoloog Haiko Bloemendal (l) reikt de prijs uit aan MDL-arts Thijs Schwartz

 

Twee specialisten vertelden over het onderzoek dat bij hen op de afdeling loopt en ook werd de stafprijs voor de beste publicatie van 2018 uitgereikt. De stafprijs, de Johan Harmen Francken van Brunswijk-prijs, ging naar MDL-arts Thijs Schwartz. Hij kreeg de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, internist-oncoloog Haiko Bloemendal.

 

Uit de onderzoeken koos de vakjury het onderzoek van dr Roel Nijhuis naar de prevalentie van sexueel overdraagbare pathogenen in ingezonden genitale weefselmonsters en hun resistentie tegen behandelingen als winnaar. Het publiek koos de pitch en poster van Emma van der Schans over de lange termijn resultaten van bekkenbodemchirurgie voor gecombineerde verzakking van baarmoeder en darm tot winnaar van de publieksprijs.

 

Tijdens het symposium presenteerden dertien onderzoekers hun onderzoeksresultaten op een poster. Alle bijdragen zijn gepubliceerd in het tijdschrift ‘Wetenschap in Meander’, dat tweemaal per jaar een inkijkje geeft in het toegepast wetenschappelijk onderzoek dat in Meander wordt verricht.

 

Emma van der Schans (l) kreeg de publieksprijs uit handen van Hilde Dijstelbloem, lid Raad van Bestuur

 

Chirurg Ivo Broeders (r) reikt de vakjuryprijs uit aan dr Roel Nijhuis 

 

 

Informatie bijgewerkt: 15 March 2019