Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Prijs voor wetenschappelijk onderzoek in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft tijdens het Meander Wetenschapssymposium de Meander Wetenschappelijke aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Chris Smeekes. Chris deed als artsassistent bij afdeling Orthopedie onderzoek naar metaal op metaal heupprothesen. De prijs won Chris voor zijn de goede duidelijke opzet van zijn presentatie.

 

Samen met de Orthopedisch Chirurgen van Meander bracht Chris Smeekes in kaart hoe het gaat met  de patiënten die binnen Meander een metaal op metaal heupprothese hebben gekregen, om zo de kwaliteit van zorg te meten én te verbeteren. Chris: “Uit de studie bleek dat de metaal op metaal prothese in de praktijk minder goede resultaten liet zien dan verwacht kon worden op basis van onderzoek uit het verleden. Zo gaven meer patiënten dan verwacht pijnklachten aan, ook was bij sommige patiënten de metaal waarde in het bloed hoger dan verwacht en had een groep patiënten afwijkingen op de MRI scan. Vervolgens concludeerden we dat het zeer belangrijk is om deze groep patiënten zorgvuldig te controleren, zodat we op tijd actie kunnen nemen indien dat nodig is.” Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor Meander Medisch Centrum. Het geeft invulling aan de status als topklinisch ziekenhuis, omdat het Meander in staat stelt om hooggespecialiseerde zorg te bieden, gebaseerd op de nieuwste medische en verpleegkundige inzichten. Het onderzoek van Chris Smeekes, bedacht en uitgevoerd in Meander, is hier een goed voorbeeld van.

 

Tijdens het wetenschapssymposium hielden negen onderzoekers een presentatie. Daarnaast presenteerden acht onderzoekers hun onderzoek via een poster op een posterwedstrijd. Henrike Bolkestein, arts-assistent Chirurgie won met haar poster ‘Heropnames bij chirurgisch patiënten" de posterprijs’ vanwege de duidelijke verbeelding van haar onderzoek. 

Chris Smeekes (rechts op de foto) en Orthopedisch Chirurg en mede-onderzoeker dr. Bart vd Wal

 

 

Informatie bijgewerkt: 1 April 2014